Individuele behandeling bij een psycholoog in Arnhem

Heb je het gevoel dat je vastloopt op bepaalde gebieden in je leven? Dat kan behoorlijk lastig zijn. Denk bijvoorbeeld aan spanning waar je maar niet van af komt. Of je loopt herhaaldelijk vast in contact met de mensen om je heen. Misschien vind je de overgang naar een nieuwe levensfase of na een verlieservaring lastig: je moet je draai in het leven opnieuw zien te vinden. Het kan ook zijn dat je overbelast dreigt te raken; of het nu is op het vlak van werk of privé.

Zo kan het gebeuren dat er psychische klachten ontstaan, zoals angst of somberheid. Hulpvragen zijn er in alle soorten en maten. Of je nu de draad van je leven tijdelijk kwijt bent, of kampt met psychische klachten die je dagelijkse functioneren beïnvloeden: in beide situaties kan individuele behandeling uitkomst bieden.

Waarom individuele behandeling bij een psycholoog?

 • Je blijft last ondervinden van één of meerdere nare gebeurtenissen;
 • Je zoekt een manier om met moeilijkheden rondom zelfvertrouwen, zelfbeeld of identiteit om te gaan;
 • De overgang na een verlies of naar een nieuwe levensfase is lastig en je wilt op weg geholpen worden om verder te gaan;
 • Je wilt controle krijgen over angst- en paniekklachten;
 • Je wilt een patroon van terugkerende somberheid of depressie doorbreken;
 • Wanneer je herhaaldelijk vastloopt in de relatie met naasten en je wilt dit patroon onderzoeken;
 • Je wilt hulp bij spanningsklachten, dwangklachten, concentratieproblemen, een burn-out of slaapproblemen;
 • Er is sprake van lichamelijke klachten of vermoeidheid, zonder medische oorzaak;
 • Je zoekt behandeling voor persoonlijkheidsproblematiek.

In onze praktijk werken we met verschillende typen behandelaren onder één dak. Met welke behandelaar jij aan de slag gaat, hangt af van je hulpvraag. Heb je psychische klachten die je dagelijks functioneren in de weg staan? Dan is behandeling bij een psycholoog of psychotherapeut het meest aangewezen. Hiervoor is een verwijsbrief nodig van de huisarts waar een (vermoeden van) een diagnose op staat.

Ligt je hulpvraag op een ander vlak? Zoals levensvragen waar je begeleiding bij zoekt? Of zijn je klachten van lichte aard en is de verwachting dat deze kortdurend behandeld kunnen worden? Ook dan kun je terecht bij een systeemtherapeut. Daarbij is dit ook mogelijk wanneer je hulpvraag zich afspeel top het vlak van relaties. Voor individuele behandeling bij een systeemtherapeut is geen verwijsbrief met (vermoeden van) een diagnose nodig.

Het kan zijn dat je nu al een idee hebt of je bij een psycholoog of een systeemtherapeut wilt starten. Na je aanmelding vragen wij verdere toelichting op je hulpvraag en bekijken we bij wie je inderdaad het beste terecht kunt.

Vergoeding van de behandeling bij een psycholoog

Om de behandeling bij een psycholoog vergoed te krijgen van de zorgverzekeraar is een verwijsbrief van huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist nodig waar een (vermoeden van) een DSM stoornis op vermeld staat. Dat kan een verwijzing voor behandeling in de basis GGZ zijn, of voor de Specialistische GGZ (welke van de twee hangt af van wat je klachten precies inhouden en hoe ernstig ze zijn). Als je er voor kiest om de behandeling toch zelf te bekostigen is er geen verwijsbrief nodig.

Wanneer je vervolgens contact opneemt met de praktijk, nodigen we je uit voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek ontvang je uitgebreide informatie over de behandeling. Zo kun je inschatten of ons aanbod bij je past en of het klikt met de behandelaar.

In de behandeling maken wij zoveel mogelijk gebruik van bewezen effectieve methoden (evidence based). Immers werken wij volgens de multidisciplinaire richtlijn GGZ.

Vergoeding van de behandeling bij een systeemtherapeut

Individuele behandeling bij een systeemtherapeut wordt in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Dit valt onder de alternatieve zorg (psychosociale therapie).

Klik hier voor het vergoedingenoverzicht.

Er is geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Aangezien het eigen risico hierop niet van toepassing is.

Wat is het doel van de behandeling?

Wat het doel van de behandeling precies is, daar heb je zelf grip op. Aan de start bespreken we waar je tegenaan loopt en wat je zou willen veranderen. We onderzoeken wat er speelt en wat jij vervolgens nodig hebt om verder te komen. Daar gaat het steeds om. Met als doel dat jij je weer beter voelt en met vertrouwen naar de toekomst gaat kijken.

Waar je precies mee aan de slag gaat en wat je bereikt, dat verschilt natuurlijk per persoon. Veel mensen zetten in de behandeling stappen waardoor gedachten en gevoelens minder in de weg gaan staan. Anderen krijgen verhelderde inzichten in hun situatie en wat er precies gebeurd is. Weer anderen ervaren dat hun zelfvertrouwen en -kennis is toegenomen. Als de behandeling vordert, blijven we regelmatig bespreken of de gestelde doelen nog kloppen en of we op de goede weg zijn.

Psychische klachten kunnen van grote invloed zijn op de mensen om je heen. In een gezin of relatie ontstaan er dan al snel patronen. Herken je dit? Dan kan het raadzaam zijn om de mensen om je heen bij de behandeling te betrekken. Bij onze praktijk heb je die optie. Uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf of je daar wel of geen gebruik van maakt.

Duur van de behandeling

Na het eerste gesprek schatten we in hoeveel tijd er nodig zal zijn voor de behandeling. Wat er bij je speelt, bepaalt hoe lang de behandeling zal duren. Bij lichte tot matige klachten kun je uitgaan van drie tot elf gesprekken. Bij complexere klachten zullen meer sessies nodig zijn.

"Een fijne praktijk waar je je meteen op je gemak voelt als je binnen komt."

Alle testimonials op onze website zijn anoniem. We waarborgen de privacy van onze cliënten.

Aanmelden

Meld je via het contactformulier aan voor psychologische behandeling in Arnhem.

Liever telefonisch contact? Bel +31 (0) 26-3033488.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, jpg, png, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
   Toegestaan: jpg, png, pdf, doc, docx.

  Onze psychologen

  Banner-privacy

  Mara Ebben

  GZ-psycholoog

  Lees meer

  Banner-privacy

  Eke Petter

  GZ-psycholoog

  Lees meer

  Medewerker Lucie Dohmen

  Lucie Dohmen

  GZ-psycholoog

  Lees meer

  Tessa Berns

  Psychotherapeut en GZ-psycholoog

  Lees meer

  Myrna Rossing

  GZ-psycholoog

  Lees meer

  Lucy de Wilde

  Psychotherapeut en GZ-psycholoog

  Lees meer

  Onze systeemtherapeuten

  systeemtherapeut-jojanneke-hamming

  Jojanneke Hamming

  Systeemtherapeut

  Lees meer

  Imre Salet

  Orthopedagoog-Generalist, Systeemtherapeut

  Lees meer

  Hellen-Berkhout-Orthopedagoog-generalist-en-Systeemtherapeut-in-Arnhem

  Hellen Berkhout

  Orthopedagoog-Generalist, Systeemtherapeut

  Lees meer

  marije-hesselink-systeemtherapeut-in-arnhem

  Marije Hesselink

  Systeemtherapeut

  Lees meer

  manou-relou-praktijkhouder-en-systeemtherapeut in Arnhem

  Manon Relou

  Praktijkhouder, Systeemtherapeut

  Lees meer

  Tarieven en vergoedingen

  Benieuwd wat de kosten en vergoedingsmogelijkheden zijn van de behandeling bij Praktijk Relou? We hebben dit overzichtelijk voor je uiteengezet.

  Wachttijden

  We streven naar zo kort mogelijke wachttijden. Bekijk per behandelaanbod hoe lang het duurt voordat je terecht kunt voor een eerste gesprek.

  Onze locatie voor psychologische behandeling volwassenen

  Praktijk Relou in Arnhem

  Burgemeester Matsersingel 200
  6843 NZ, Arnhem
  Routebeschrijving

  026-3033488