Relatietherapie in Arnhem

Een fijne relatie geeft betekenis aan je leven. Daarom ga je door, ook als het moeilijk is. Maar er is veel gebeurd, er spelen heftige emoties, of er zijn ruzies. Dan is het niet gemakkelijk om er met zijn tweeën uit te komen. Er kan gemerkt of ongemerkt een patroon ontstaan zijn dat niet zomaar te stoppen is.

Je belandt bijvoorbeeld steeds in dezelfde discussies, er is onbegrip, wantrouwen, of je voelt je verwijderd van elkaar. Wat is er nodig om de vicieuze cirkel waarin je samen terecht bent gekomen te doorbreken? Met die vraag ga je in de therapie aan de slag.

Waarom relatietherapie?

  • Je zoekt een oplossing voor spanningen of conflicten.
  • Dezelfde discussies blijven jullie houden. Het lukt moeilijk om dit patroon te doorbreken.
  • Je voelt je niet door je partner gesteund.
  • Het vertrouwen in je partner is er niet meer, of je partner vertrouwt jou niet meer.
  • Een van jullie is vreemdgegaan.
  • Seks en intimiteit gaan niet zoals jullie willen, bijvoorbeeld door nare ervaringen op dat gebied.
  • Je hebt een druk gezinsleven en zoekt een manier om naast het ouderschap ook partners te zijn.
  • Jullie weten niet of jullie nog samen verder willen en vinden het belangrijk hier een goed besluit in te nemen.
  • Een van jullie heeft een verslaving of psychische problemen en je zoekt een manier om hier samen mee om te gaan.

De gesprekken

Als je contact opneemt met de praktijk, dan word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek op onze locatie in Arnhem. Tijdens het kennismakingsgesprek ontvang je uitgebreide informatie over relatietherapie. Zo kun je een goede keuze maken of dit bij je past en of het klikt met de therapeut.

Wordt er besloten van start te gaan? Dan wordt afgesproken hoe vaak je een gesprek zult hebben. Meestal is dit eens per twee weken. Er wordt heel precies gericht op wat jij en je partner nodig hebben. Acht tot tien gesprekken zijn dan ook meestal voldoende.

Aan de start van de therapie brengen jullie je relatie in kaart. Wat verbindt jullie en wat wringt er? En welke negatieve interactie is er tussen jullie in komen te staan? Er wordt gekeken of er nog andere factoren van invloed zijn geweest op jullie relatie. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan ziekte, verlies of de overgang naar een nieuwe fase in je leven (zoals het krijgen van kinderen).

Door te achterhalen waar de moeilijkheden en de mogelijkheden liggen kan uiteindelijk een plan worden gemaakt. Hier kijken we naar hoe het beste aan de doelen gewerkt kan worden. De gestelde doelen zijn het vertrekpunt voor de gesprekken die volgen.

In de gesprekken wordt in ieder geval geoefend om de patronen die jullie in de weg staan te vervangen voor nieuwe, positieve interacties. Waarmee jullie precies aan de slag gaan, hangt af van wat er tussen jullie speelt. Je wordt begeleid om helder te krijgen wat er nodig is om jullie relatie te verbeteren, en in het oefenen daarmee.

Individuele systeemtherapie

Je wilt werken aan je relatie, maar relatietherapie samen met je partner is geen optie. In dat geval kun je kiezen voor individuele systeemtherapie. Dit doorloop je alleen, maar toch staat je relatie met de ander centraal.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom dit beter bij jouw situatie past. Het kan zijn dat je partner (nog) niet mee wilt komen. Of misschien wil je eigen oude (familie-) patronen doorbreken die je ook nu in de relatie met je partner tegenkomt.

Ben je alleen met de gesprekken begonnen en wil je partner op een later moment toch aan de therapie deelnemen? Dat kan, mits jullie daar allebei mee instemmen.

"De sessies zijn uitermate goed bevallen. Er werd goed geluisterd en er werden handige tips gegeven. Het heeft meer gebracht dan in eerste instantie verwacht en in een hele korte periode."

Alle testimonials op onze website zijn anoniem. We waarborgen de privacy van onze cliënten.

Kennismaken

Vraag via het contactformulier een kennismakingsgesprek aan voor relatietherapie. (De kosten voor een kennismakingsgesprek bedragen €90,-. Zie onze tarieven).

Liever telefonisch contact? Bel +31 (0) 26-3033488.

Onze relatietherapeuten

Banner-privacy

Melek Adiguzel

Systeemtherapeut

Lees meer

Banner-privacy

Marleen Bogers

Orthopedagoog en systeemtherapeut i.o.

Lees meer

Bart Sollie

Systeemtherapeut

Lees meer

systeemtherapeut-jojanneke-hamming

Jojanneke Hamming

Systeemtherapeut

Lees meer

Imre Salet

Orthopedagoog-Generalist, Systeemtherapeut

Lees meer

Hellen-Berkhout-Orthopedagoog-generalist-en-Systeemtherapeut-in-Arnhem

Hellen Berkhout

Orthopedagoog-Generalist, Systeemtherapeut

Lees meer

marije-hesselink-systeemtherapeut-in-arnhem

Marije Hesselink

Systeemtherapeut

Lees meer

manou-relou-praktijkhouder-en-systeemtherapeut in Arnhem

Manon Relou

Praktijkhouder, Systeemtherapeut

Lees meer

Tarieven

Benieuwd wat de kosten zijn van de behandeling bij Praktijk Relou? We hebben dit overzichtelijk voor je uiteengezet.

Wachttijden

We streven naar zo kort mogelijke wachttijden. Bekijk per behandelaanbod hoe lang het duurt voordat je terecht kunt voor een eerste gesprek.

Onze locatie voor relatietherapie

Praktijk Relou in Arnhem

Burgemeester Matsersingel 200
6843 NZ, Arnhem
Routebeschrijving

026-3033488