Relatietherapeut in Arnhem

Lang en gelukkig met iemand samen zijn is wat iedereen wil. Helaas kan het soms gebeuren dat er onenigheid tussen jullie is ontstaan. Het inschakelen van een relatietherapeut in de regio Arnhem is om die reden een goed idee.

Wanneer die bereidheid er is, kan een relatietherapeut een goede hulp zijn. In plaats van in afzonderlijke teams te vechten, kan een ervaren relatietherapeut een helpende hand bieden om problemen samen op te lossen. Zo'n gekwalificeerde relatietherapeut is namelijk in staat om te helpen de relatie weer gezond te maken en elkaar te ondersteunen. Op deze manier kun je je relatie herstellen en stappen zetten om deze beter te maken.

Wanneer zoek je een relatietherapeut in Arnhem?

Veel mensen denken dat relatietherapie alleen moet worden gezocht als een echtscheiding of scheiding op de loer ligt. Maar in veel gevallen komt dat te laat. Relatietherapie moet beginnen zodra de problemen je dagelijks leven belemmeren. Hier zijn een paar signalen die erop wijzen dat je er baat bij zou kunnen hebben om advies in te winnen:

  • Je vindt het moeilijk om je gevoelens aan elkaar over te brengen.
  • Eén of meerdere van jullie meningsverschillen zijn hardnekkig.
  • Je gedrag is teruggetrokken, kritisch of respectloos.
  • Jullie dagelijkse leven is verstoord door een ernstige gebeurtenis.
  • Samen hebben jullie het moeilijk om tot beslissingen te komen.
  • Je bent het slachtoffer geweest van misbruik, verslaving of ontrouw.
  • Je verlangt naar een hechtere band.

Vergeet niet dat het nooit slecht is om relatietherapie te zoeken. Zelfs als er geen directe problemen zijn, kiezen sommige pasgetrouwde stellen ervoor om in therapie te gaan om een solide basis te leggen en te voorkomen dat er grote problemen ontstaan. Door met een relatietherapeut in Arnhem samen te werken kun je het geluk van je gezin en je vermogen om met anderen te communiceren vergroten.

Hoe ziet relatietherapie in Arnhem eruit?

Wanneer je contact opneemt met de therapeutische kliniek, ontvang je een uitnodiging voor een eerste consult op onze locatie in Arnhem. Tijdens dit consult zal veel informatie over relatietherapie worden gedeeld. Op deze manier kun je een verstandige keuze maken of de therapie iets voor je is.

Is er een begindatum gepland? Dan wordt de frequentie van je gesprekken bepaald. Dit gebeurt meestal eens in de twee weken. De behoeften van zowel jou als je partner staan centraal. Meestal zijn acht tot tien sessies dan ook voldoende.

Je schetst je relatie al voordat je gesprek in Arnhem met een van onze relatietherapeuten begint. Wat verbindt jullie en wat doet jullie struikelen? Zijn er conflicten ontstaan tussen jullie? We onderzoeken eventuele invloeden van buitenaf op jullie relatie. Je kunt hierbij denken aan tegenslagen zoals ziekte, verlies, of het ingaan van een nieuwe levensfase (zoals het krijgen van kinderen).

Uiteindelijk kan een plan worden opgesteld door de mogelijkheden en uitdagingen in kaart te brengen. Hier wordt nagegaan hoe het best naar de doelstellingen kan worden toegewerkt. De dialogen die volgen zijn gebaseerd op de doelen die zijn vastgesteld.

Hoe dan ook, je zult oefenen in het veranderen van de negatieve patronen die je vooruitgang in de gesprekken in de weg staan. Het specifieke traject zal afhangen van de dynamiek tussen jullie. Je krijgt begeleiding bij het bepalen wat nodig is om jullie relatie te versterken en bij het in praktijk brengen daarvan.

Kennismaken

Vraag via het contactformulier een kennismakingsgesprek aan voor relatietherapie. (De kosten voor een kennismakingsgesprek bedragen €90,-. Zie onze tarieven).

Liever telefonisch contact? Bel +31 (0) 26-3033488.

Onze relatietherapeuten

Banner-privacy

Melek Adiguzel

Systeemtherapeut

Lees meer

Banner-privacy

Marleen Bogers

Orthopedagoog en systeemtherapeut i.o.

Lees meer

Bart Sollie

Systeemtherapeut

Lees meer

systeemtherapeut-jojanneke-hamming

Jojanneke Hamming

Systeemtherapeut

Lees meer

Imre Salet

Orthopedagoog-Generalist, Systeemtherapeut

Lees meer

Hellen-Berkhout-Orthopedagoog-generalist-en-Systeemtherapeut-in-Arnhem

Hellen Berkhout

Orthopedagoog-Generalist, Systeemtherapeut

Lees meer

marije-hesselink-systeemtherapeut-in-arnhem

Marije Hesselink

Systeemtherapeut

Lees meer

manou-relou-praktijkhouder-en-systeemtherapeut in Arnhem

Manon Relou

Praktijkhouder, Systeemtherapeut

Lees meer

Tarieven

Benieuwd wat de kosten zijn van de behandeling bij Praktijk Relou? We hebben dit overzichtelijk voor je uiteengezet.

Wachttijden

We streven naar zo kort mogelijke wachttijden. Bekijk per behandelaanbod hoe lang het duurt voordat je terecht kunt voor een eerste gesprek.

Onze locatie voor relatietherapie

Praktijk Relou in Arnhem

Burgemeester Matsersingel 200
6843 NZ, Arnhem
Routebeschrijving

026-3033488