gz-psycholoog-karen-van-gurp

Karen van Gurp

GZ-psycholoog, Systeemtherapeut

Als je last en zorgen ervaart op het vlak van de omgang met je kinderen, partner of andere dierbaren is de stap om hulp daarbij te zoeken niet altijd makkelijk.
Ik probeer op een toegankelijke manier aan te sluiten bij de hulpvraag, mee te denken en te ondersteunen. Dit doe ik door samen na te gaan waar ervaren problemen en klachten mee te maken kunnen hebben, welke gebeurtenissen van invloed zijn en wie er bij de therapie betrokken kunnen worden om verandering mogelijk te maken.

Bij verstoorde relaties is vaak (een deel van) de onderlinge verbinding verloren gegaan en zijn er niet-helpende interactiepatronen ontstaan. Het doorbreken van het patroon en het opnieuw vinden van een evenwicht en een fijne omgang met elkaar op een manier die voor ieder werkt en goed voelt is dan een belangrijk doel.
Hieraan werken en een positief resultaat kunnen behalen kan alleen binnen een veilige sfeer. Dit zodat ieder ruimte voelt, zich kwetsbaar kan opstellen en zich hierbij gehoord en begrepen kan voelen. In veranderprocessen besteed ik veel aandacht aan wat al goed gaat en aan datgene waar vertrouwen en kracht uit gehaald kan worden.

Naast gezinstherapie en ouderbegeleiding bied ik individuele behandeling aan zowel kinderen als jongeren en jongvolwassenen.

Opleidingen en werkervaring

  • Psychologie
  • GZ opleiding Kind en Jeugd
  • Opleiding tot systeemtherapeut (Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie)
  • Basisopleiding EFT en EFFT (Emotionally Focused Therapy en Emotionally Focused Family Therapy)
  • Basisopleiding schematherapie
  • Basis en vervolgtraining EMDR
  • Ruim 15 jaar ervaring als GZ-psycholoog zowel binnen jeugdhulpverlening als de kinder- en jeugdpsychiatrie/GGZ
  • Als systeemtherapeut ben ik al ruim 10 jaar werkzaam en heb ik ervaring opgedaan binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie en een vrijgevestigde praktijk voor kinder- en jeugdpsychotherapie

Registraties

Aanmelden bij Praktijk Relou?

Vul dan ons contactformulier in