Vrije zorgkeuze voor een psycholoog

Vrije zorgkeuze psycholoog

Er bestaan drie soorten verzekeringen: naturapolissen, restitutiepolissen en combinatiepolissen. Het belangrijkste verschil tussen een natura- en restitutiepolis zit in hoe vrij je bent om zelf je eigen zorgverlener of psycholoog te kiezen.

Bij een naturapolis vergoedt de verzekeraar alleen de volledige kosten van behandeling bij gecontracteerde zorgverleners. Ga je toch ergens anders naar toe? Bijvoorbeeld een contractvrije psycholoog; dan vergoedt de verzekeraar maar een bepaald percentage. Bijvoorbeeld 75% van het gemiddelde percentage dat met gecontracteerde zorgaanbieders wordt afgesproken.

Vind je het belangrijk om zelf te kunnen kiezen?

Kies dan voor een restitutiepolis. Je kiest dan zelf naar welke zorgverlener of psycholoog je gaat. Dit heeft geen invloed op de vergoeding die je krijgt. Je bent in de mogelijkheid om te vergelijken op hetgeen jij belangrijk vindt; specialisme van een psycholoog, de actuele wachttijd of de plek waar jij je het prettigst voelt.

Overweeg je behandeling bij een psycholoog in 2017 en wil je zelf kiezen zonder dat dit gevolgen heeft voor de vergoeding? Kies dan in 2017 voor een restitutiepolis.

Voor informatie over de beschikbare polissen kijk opĀ www.zorgwijzer.nl.