ambulant-gezinsbehandelaar-mathilde-massop

Mathilde Massop

Ambulant Gezinsbehandelaar

Mijn drive in het werken met gezinnen is: echt contact hebben, krachten naar voren halen, om samen met ouders te onderzoeken welke tools, (opvoed)vaardigheden, afspraken en inzichten kunnen helpen gedrag van kinderen bij te sturen.
Ik werk vanuit (Kortdurende) Ambulante Gezinsbehandeling. Zo is mijn begeleiding gericht op het hele gezin, maar voornamelijk op het versterken van ouders. Daarnaast is de begeleiding praktisch en oplossingsgericht.

Belangrijke thema’s in mijn hulpverlening zijn: communicatie tussen ouderen en kinderen, communicatie tussen ouders, aanmoedigen en belonen van gedrag, grenzen stellen, regels en afspraken maken en interventies gericht op het verbeteren van ouder-kind interacties. Met als doel om weer een fijn gezin te vormen.

Ik ben getrouwd en heb drie dochters, waarvan er twee al uitgevlogen zijn. Ik neem alle mooie, hectische en soms pittige zaken in ons gezinsleven mee in mijn ervaring.

Opleiding en werkervaring

  • Maatschappelijk Werk en Dienstverlening HBO
  • Post HBO IAG, Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling
  • Post HBO Triple P 12-/12+, Positief Pedagogisch Programma, methode voor opvoedondersteuning
  • Post HBO PMTO, Parent Management Training Oregon
  • Ruim 20 jaar werk ik als Ambulant Gezinsbehandelaar in diverse organisaties (Pactum, Lindenhout) voor Jeugd en Opvoedhulp

Registraties

  • SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd)

Aanmelden bij Praktijk Relou?

Vul dan ons contactformulier in