Het coronavirus en Praktijk Relou

coronabeleid-coronavirus-praktijk-relou

Bij Praktijk Relou begrijpen we dat je door de huidige situatie rond het coronavirus kan zitten met de vraag wat dit betekent voor je behandeling. Als praktijk volgen we de landelijke maatregelen. We houden op onze locatie 1,5 meter afstand aan en volgen de hygiëne maatregelen. In geval van lichte Corona achtige klachten (bij jou of je behandelaar) is een afspraak op onze locatie niet mogelijk en zal het gesprek via beeldbellen plaatsvinden. Op deze manier kan je vanuit huis, of elke andere locatie, je behandeling bij één van onze behandelaren voortzetten. In het kader van jouw gezondheid, de gezondheid van onze behandelaren en het maatschappelijk belang, is dit een veilig en verstandig alternatief.

Voor nieuwe cliënten van Praktijk Relou

Onze zorg loopt ten tijde van het coronavirus gewoon door. Het is onze prioriteit dat jij ook nu de passende hulp krijgt die jij nodig hebt. Juist in deze tijd kan het zijn dat jij, je kind of je gezin, extra onder druk staat. Spanning, angst en somberheid kunnen toenemen in deze periode. Ook verandert het contact met de mensen om je heen. Thuis komen relaties meer onder druk te staan en bestaande patronen versterken. Kinderen en jongeren moeten hun draai vinden en voor ouder(s) kan de rol om ze hierin te begeleiden veel vragen. Als je alleen woont kan je jezelf juist eenzaam en geïsoleerd voelen. Daarom willen wij benadrukken dat onze hulp beschikbaar blijft voor jou.

Kan ik nog steeds een afspraak maken bij Praktijk Relou?

Ja, je kan nog steeds een afspraak bij ons maken. Juist nu willen wij er voor iedereen zijn. Blijf niet met je vraag rondlopen en neem contact op met ons om de mogelijkheden te horen of om jezelf aan te melden. Ons secretariaat is binnen de gebruikelijke tijden bereikbaar. Dit is op werkdagen tussen 9.00 en 15.30 op nummer 026-3033488.

Ben je op dit moment bij ons in behandeling?

Zit je met vragen over de invloed van het Coronavirus op jouw behandeling? Weet dat onze zorg doorgaat. Het is onze prioriteit dat de zorg doorloopt die jij nodig hebt. Zo is er naast de mogelijkheid voor face to face gesprekken de mogelijkheid om met je behandelaar te beeldbellen. Vind je beeldbellen niet prettig of heb je hier de mogelijkheden niet toe? Dan is een telefonische afspraak, dus zonder beeld, ook mogelijk.

Voor verwijzers

Wij zullen ons inspannen om – binnen de richtlijnen van het RIVM – de zorg te blijven bieden die je van ons gewend bent. Een optimale samenwerking met jullie als huisartsenpraktijk, wijkteam, collega zorgaanbieder of medisch specialist, is nodig om de zorg in deze bijzondere situatie te continueren. Het is van belang dat cliënten die vastlopen naar passende zorg verwezen worden. Ook zien we de noodzaak om kwetsbare gezinnen in beeld te blijven houden en de ondersteuning te bieden die zij nodig hebben. Juist in deze tijd. We vragen hierin om wederzijds een beroep op elkaar te kunnen blijven doen. Wij zijn voor telefonisch (voor)overleg op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 15.30 op nummer 026-3033488 – optie 4 in het keuzemenu.