Gezinshulp na scheiding

Gezinshulp na scheiding in Arnhem en Nijmegen

Gezinshulp na scheiding in Arnhem, Nijmegen en Grave

De periode na een scheiding is bijna altijd een moeilijke tijd. Of het nu om je eigen scheiding gaat, of om die van je ouders: het is niet eenvoudig om er op een goede manier mee om te gaan. Voor ouders en kinderen (0 – 21 jaar) die verder willen na een scheiding, is er gezinshulp na scheiding.

Je wilt het beste voor je kind

Maar er zijn ook ruzies, meningsverschillen of hoog opgelopen emoties. Dan kan het lastig zijn om het ouderschap samen vorm te geven. Gezinshulp na scheiding helpt ouders én kinderen om op een nieuwe manier verder te gaan. In de therapie bespreken we bijvoorbeeld hoe je als ouders met elkaar praat en hoe je het ouderschap als ex-partners invult.

Het belang van je kind staat daarbij centraal. In de gesprekken kijken we hoe je als ouder je kinderen het beste kunt ondersteunen in de periode na de scheiding. Ook kunnen er afspraken gemaakt worden over de omgang met de kinderen. We evalueren hoe gemaakte afspraken in de praktijk uitpakken. Zijn er knelpunten, dan biedt de therapie gelegenheid om daar mee te oefenen.

Je wilt omgaan met de scheiding van je ouders

Als je ouders gaan scheiden, verandert er veel. Misschien ga je zelf verhuizen, of verhuist een van je ouders Je kunt met dilemma’s zitten. Bijvoorbeeld als je ouders verschillend denken over wat het beste voor je is. Of als je je eigen keuzes wilt maken, maar niet tussen je ouders in wilt komen te staan.

Gezinshulp na scheiding begeleidt je bij het omgaan met de nieuwe situatie. In de therapie bespreken we hoe het met je gaat en waar je tegenaan loopt. Hoe de gesprekken precies verlopen, hangt af van je leeftijd en jouw persoonlijke situatie.

Kennismaken?

Vraag via het contactformulier een kennismakingsgesprek aan.

De gesprekken

Als je contact opneemt met de praktijk, dan word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Je kunt terecht op onze locatie in Arnhem, onze locatie in Nijmegen of onze locatie in Grave. Tijdens het kennismakingsgesprek ontvang je uitgebreide informatie over de gezinshulp na scheiding. Zo kun je een goede keuze maken of dit bij je past en of het klikt met de therapeut.

Wie van jullie aan de gesprekken deelneemt, verschilt per situatie. In geval van kinderen onder de 12 jaar starten de ouders meestal zonder de kinderen met de gesprekken. Zet je als ouders stappen in de goede richting, dan is er vaak een positief effect zichtbaar bij de kinderen. Actieve betrokkenheid van de kinderen bij de gesprekken is dan misschien niet zozeer meer de wens.

Wanneer de kinderen juist wel graag aan de gesprekken deel willen nemen kijken we hoe dit het beste in jullie situatie past. Het kan zijn dat je als ouders met de gesprekken start en dat er gezamenlijke gesprekken plaatsvinden zodra je daar als ouders en kinderen klaar voor bent. Of misschien komen de kinderen zelf ook voor aparte gesprekken. Voor gezinshulp na scheiding zijn gemiddeld twaalf tot vijftien gesprekken voldoende.

Kennismaken?

Vraag via het contactformulier een kennismakingsgesprek aan.

Tarieven, vergoedingen en wachttijden voor gezinshulp na scheiding

Bezoek onze pagina’s over de tarieven, vergoedingen en wachttijden van gezinshulp na scheiding.

Bekijk tarieven en vergoedingen

Bekijk onze wachttijden

Onze therapeuten

Bezoek de teampagina om kennis te maken met de systeemtherapeuten van Praktijk Relou.

Bekijk het team

"Ik ben hier met mijn ex-man geweest voor scheidingsbegeleiding. Zeer toegankelijke therapeute, gemakkelijk om afspraken te maken, ontspannen sfeer. Ze kwam met goede voorstellen en documenten en heeft ons ook zeer goed geholpen bij de afhandeling van de scheiding."

Kennismaken?

Vraag via het contactformulier een kennismakingsgesprek aan voor gezinshulp na scheiding in Arnhem, Nijmegen of Grave.